Language:

ABOUT


SLOULTRA and SLOULTRA SPRINT
are Slovenia's ultra cycling events created by one of the ultra-cycling legends
Marko Baloh.

 

The second edition of the races will be held on May 30th-31th, 2020 with Start/Finish in the capital of Slovenia, Ljubljana.
There are two options, the 350km one for the begginers to ultracycling and the 850km Challenge around Slovenia for the cyclists who want to test themselves on a hard course around Slovenia and against the best ultracyclists in the World.

 

 

Do you have what it takes to do the Ultra?

 


 

 

Marko Baloh je prvič s kolesom v enem kosu prekolesaril Slovenijo leta 2003 v pripravah na svoj prvi RAAM. Drugič je izziv ponovil v obratni smeri leta 2005 in naša preizkušnja SLOULTRA bo v veliki meri vodila po cestah, ki jih je že takrat izbral Marko. Trasa je izbrana tako, da boste ob kolesarjenju imeli priložnost občudovati lepote Slovenije.
Če se hočete preizkusiti na malo daljši preizkušnji kot so običajni kolesarski maratoni oz. Gran Fondo preizkušnje, je za vstop v svet ultra-kolesarstva idealna preizkušnja 350km.
Če ste že pripravljeni sodelovati na pravi ultra-kolesarski preizkušnji in se pomeriti z najboljšimi ultra-kolesarji na svetu, je SLOULTRA preizkušnja prava za vas.
Marko je osebno pripravil obe omenjeni trasi, ki vas bodo vodile po njemu ljubih kotičkih Slovenije in po cestah, ki so prebudile in še vedno ohranjajo njegovo ljubezen do kolesarstva. Obe trasi sta zahtevni in bodo od vas zahtevali odlično fizično in psihično pripravljenost.